top of page
Writer's pictureMarina Christou

Συνάντηση γνωριμίας με το εργαστήρι στιχουργικής Πόλυ Κυριάκου

Ο Κύπριος στιχουργός και ποιητής αποκαλύπτει τα μυστικά της στιχουργικής που διδάσκει μέσα από τα μαθήματα που παραδίδει στους μαθητές του


Βρεθήκαμε στο El Greco restaurant για μία μοναδική συνάντηση γνωριμίας με το εργαστήρι στιχουργικής του Πόλυ Κυριάκου, που περιλαμβάνει τους μαθητές του εργαστηρίου της Λευκωσίας.


Στο βίντεο που ακολουθεί, μιλούν για τον ίδιο οι αγαπημένοι του μαθητές, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν «πηγή έμπνευσης», καθώς είναι αναμφισβήτητα ένας ποταμός τραγουδιών και κειμένων, ένας χείμαρρος στίχων και συναισθημάτων.


Όπως εξηγεί ο ίδιος στο βίντεο, η στιχουργική είναι μία τέχνη που αν δεν μπορείς από μόνος σου να αντιληφθείς τις λεπτομέρειές της, ίσως χρειάζεσαι κάποιον έμπειρο να σου εξηγήσει αυτά που δεν έχεις αντιληφθεί.


“Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μέσα απ’ αυτά τα εργαστήρια, έχω γνωρίσει νέα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες που έχουν ταλέντο, που μερικές φορές γίνονται ποιητές, και χρειάζεται να τους πάρω από το χέρι και να τους δείξω την άλλη όχθη, που λέγεται στιχουργική. Διότι η στιχουργική είναι μία τέχνη που μπορεί να μελοποιηθεί και να γεννηθεί ένα τραγούδι. Είναι ένας ατέλειωτος δρόμος και οι μαθητές/τριες μου τον απολαμβάνουν” είπε ο Πόλυς Κυριάκου, μεταξύ άλλων.


Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:



Comments


bottom of page