top of page
Writer's pictureMarina Christou

Αποκλειστική συνέντευξη με την Νορβηγίδα τραγουδίστρια, voice coach και ζωγράφο Liv Kristine

Ποιά είναι η Liv Kristine;


Η γνωριμία μου με την γλυκύτατη Νορβηγίδα τραγουδίστρια Liv Kristine έγινε όταν ήρθε στην Κύπρο για τα γυρίσματα του νέου της τραγουδιού “In Your Blue Eyes” και τα Masterclasses στην Λάρνακα.


Το όνομά της σημαίνει «ζωή»! Αυτό το κορίτσι είναι όμορφο μέσα και έξω, ενώ παρά τα όσα δύσκολα πέρασε στη ζωή της με την διάλυση του γάμου της, αλλά και της μπάντας της «Leave’s Eyes» την ίδια περίοδο, έχει το θάρρος της Λέαινας! Συνομιλώντας μαζί της για τις δύσκολες στιγμές που έζησε, αυτή η γλυκιά ύπαρξη δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται, να παλεύει και να τραγουδά! Γράφει στίχους και μουσική και όλα τα τραγούδια της βγαίνουν μέσα από την καρδιά της. Πιάνει το πινέλο, ειδικά σε στιγμές που επιθυμεί να ζωγραφίσει τα ‘χρώματα’ της μουσικής της, στον καμβά!



Το όνομά της σημαίνει «ζωή»! Αυτό το κορίτσι είναι όμορφο μέσα και έξω, ενώ παρά τα όσα δύσκολα πέρασε στη ζωή της με την διάλυση του γάμου της, αλλά και της μπάντας της «Leave’s Eyes» την ίδια περίοδο, έχει το θάρρος της Λέαινας! Συνομιλώντας μαζί της για τις δύσκολες στιγμές που έζησε, αυτή η γλυκιά ύπαρξη δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται, να παλεύει και να τραγουδά! Γράφει στίχους και μουσική και όλα τα τραγούδια της βγαίνουν μέσα από την καρδιά της. Πιάνει το πινέλο, ειδικά σε στιγμές που επιθυμεί να ζωγραφίσει τα ‘χρώματα’ της μουσικής της, στον καμβά!



Η μουσική ως τέχνη έρχεται να καλύψει την ανάγκη της να εκφράσει με τους ήχους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ψυχικές της καταστάσεις. Με συγκινεί ιδιαίτερα που έχει τη δυνατότητα και μεταδίδει τις εμπειρίες και τις γνώσεις της μέσω του προγράμματος ολιστικής προσέγγισης της μουσικής «Karmasonic» και μέσα από αυτό μπορεί να βρει την αυθεντική φωνή σου, είτε είσαι 5 είτε 75 ετών!  Το εκπαιδευτικό υλικό δε, είναι διαθέσιμο και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν φυσικά τον χώρο της και να γνωρίσουν από κοντά την ίδια και το αντικείμενο της διδασκαλίας της. Αυτό σημαίνει, ότι, άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο παρακολουθούν τα μαθήματά της διαδικτυακά.


Η Liv Kristine στην πρώτη της συνέντευξη στην Κύπρο


H σοπράνο με τις goth ενορχηστρώσεις, Liv Kristine, με την τεράστια εμπειρία στον χώρο της μουσικής, χαρακτηρίζεται ως η «αγγελική νορβηγική φωνή» που αγγίζει με το ηχόχρωμά της οκτάβες που δεν φαντάζεσαι, ελίσσεται ανάμεσα σε διάφορα είδη και ιδιαίτερα metal μονοπάτια, συνεπαίρνοντας τους λάτρεις της μουσικής!


Λίγο πριν συναντήσει το κοινό για Masterclasses στην Κύπρο, μίλησα μαζί της για το 6ο solo άλμπουμ της καριέρας της «River Of Diamonds», το οποίο συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε το EP “Have Courage Dear Heart” (2021). Το νέο της άλμπουμ αποτελείται από ειλικρινή, συναρπαστικά και κυρίως αντιπροσωπευτικά για την τραγουδίστρια κομμάτια και θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου 2023 από την Metalville Records. Η δυνατή αλλά ταυτόχρονα γαλήνια φωνή της θα σε μετατρέψει σίγουρα σε φανατικό θαυμαστή της!



Με την Liv μιλήσαμε επίσης, τόσο για το πρόγραμμα «Karmasonic» όσο και για τα γυρίσματα του νέου της τραγουδιού «In Your Blue Eyes» που συμπεριλαμβάνεται στο νέο της album, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε ορεινή περιοχή της Κύπρου από το «Wise Star Videos» σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Ανδρέου.



Η βασίλισσα του Σκανδιναβικού Gothic Metal, δεν παρέλειψε να μας μιλήσει και για τη ζωή της, πριν και μετά τη διάλυση της μπάντας της «Leave’s Eyes», σημείο – σταθμός στην καριέρα της.


H ‘TheWiseArt - Wise Star Videos’ - με χαρά και τιμή ανέλαβε το project «In Your Blue Eyes | Behind The Scenes» της Liv Kristine


Αποκλειστικά στιγμιότυπα από τα γυρίσματα δες εδώ


Κάτοικος της Ελβετίας, η Liv Kristine, γεννημένη στις 14 Φεβρουαρίου του 1976 στο Stavanger της Νορβηγίας, με ένα ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα που την οδήγησαν από τις σπουδές της στη φωνολογία σε Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης στο ατμοσφαιρικό gothic metal συγκρότημα «Theatre of Tragedy» (1998-2003).



Παράλληλα, κυκλοφόρησε αρκετά προσωπικά άλμπουμ και singles, με επιρροές από την σκανδιναβική παραδοσιακή μουσική, ενώ μετά τη διάλυση του συγκροτήματος δημιούργησε τους «Leaves’ Eyes» όπου ανέλαβε και τους στίχους των περισσότερων κομματιών του συγκροτήματος. Οι περισσότεροι στίχοι της γερμανο-νορβηγική αυτής μπάντας, μέχρι και την αποχώρηση της Liv, αφορούσαν τη σκανδιναβική μυθολογία και την εποχή των Βίκινγκ. Με την μπάντα της περιόδευσε σε 50 χώρες και 5 ηπείρους.


Η απομάκρυνσή της από τους «Leaves’ Eyes»


Η απομάκρυνσή της από τους «Leaves’ Eyes», όπου η Liv Kristine ήταν πάντα η front-woman και η συνθέτρια της μπάντας, έγινε το 2016. Μάλιστα τότε, το συγκρότημα υποστήριζε ότι η απόφαση είχε ληφθεί εν κοινή συναίνεση όλων των μελών. Η Liv όμως δήλωσε δημόσια πως δεν ήταν πρόθεσή της. Όπως είπε, της το ανακοίνωσαν μονάχα 2 εβδομάδες πριν το συμβάν και εντελώς αναπάντεχα, με σκοπό -όπως υποστήριξε- να την βλάψουν, χειροτερεύοντας την ψυχολογία της, αφού την ίδια περίοδο χώριζε και από τον πρώτο της σύζυγο, Alexander Krull, μάνατζερ των Leaves’ Eyes. Τότε, οι θαυμαστές της, κατέκλισαν το Facebook με πολλά μηνύματα/παράπονα και υποστηρίζοντάς την, κριτίκαραν το συγκρότημα που πήρε τέτοια απόφαση χωρίς να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις. Η Liv έχει αποκτήσει έναν γιο από τον γάμο της με τον Krull, τον Leon, ενώ σήμερα είναι παντρεμένη με τον Michael Espenses.



Στην Κύπρο ξανά για Masterclasses


Η Liv Kristine, η αιθέρια φωνή της metal, θέλει πολύ να ταξιδέψει ξανά στο νησί μας μέσα στο 2024 είτε με τους μουσικούς της για συναυλία είτε για Masterclasses σε μουσικές σχολές και ωδεία, βοηθώντας σπουδαστές να βρουν τον αυθεντικό εαυτό τους, όπως ακριβώς είναι, μέσα από τη μουσική, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να σχετιστούν βαθιά και ουσιαστικά. Αρκεί να τολμήσουν και να μάθουν πώς να τον αφήνουν να εκφραστεί ελεύθερα!


Το νέο άλμπουμ της «River Of Diamonds» κυκλοφορεί στις 21 Απριλίου 2023


Όλα τα κομμάτια του 6ου solo άλμπουμ της Liv Kristine «River Of Diamonds» ανέλαβε ο επί χρόνια φίλος και συνεργάτης της, Tommy Olsson (Theatre of Tragedy, Long Night) και η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Black Rider Records στο Tau, κοντά στη γενέτειρα της, το Stavanger της Νορβηγίας.


Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να ακούσεις τη συνέντευξη που έδωσε η Liv Kristine αποκλειστικά στην ‘TheWiseArt - Wise Star Videos’.



Μεταξύ άλλων, η αγαπημένη μας Liv, μίλησε για το οικογενειακό της background, την πόλη στην οποία μεγάλωσε, για το πώς αισθάνεται μία γυναίκα σε μία metal band κι αν πιστεύει πως ο μύθος του ανδρικού προνομίου έχει καταρρεύσει. Αποκαλύπτει επίσης με ποια καλλιτέχνη λαχταρά να συνεργαστεί και απαντά εάν θα της άρεσε η ιδέα ενός concept άλμπουμ με ελληνικό στίχο. Μας εξηγεί τι ακριβώς είναι το πρόγραμμα «Karmasonic» και πώς αυτό βοηθά ανθρώπους, τραγουδιστές και μή, να βρουν την αυθεντική φωνή τους και να την ενδυναμώσουν.


Αν ακολουθείς τον δρόμο του τραγουδιού επαγγελματικά, αν ανήκεις σε μπάντα, αν σου αρέσει απλώς να τραγουδάς μόνος στο μπάνιο ή το αυτοκίνητο, η Liv Kristine σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει καθώς το «Karmasonic» απευθύνεται σε όλους.  


Στην ιστοσελίδα της Liv Kristine www.karmasonic.net θα δεις και πίνακες που ζωγράφισε η ίδια.

Πάρε μια γεύση!



Comentarios


bottom of page