top of page
Writer's pictureMarina Christou

Σταύρος Κυριακίδης: «Πρέπει να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σωστά και πολιτισμένα»

«Χρειάζεται να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτυχθούν σ’ ένα περιβάλλον καλύτερο από εκείνο το οποίο βρήκαμε εμείς και να παραδώσουν κάτι ευκολότερο και καλύτερο στην επόμενη γενιά»



Ο κ. Σταύρος Κυριακίδης είναι ιδιαίτερα ενεργός στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Κύπρου.


Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Kyriakides Piano Gallery και Πρόεδρος του πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde, δήλωσε:


«Πιστεύω στον Πολιτισμό. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει επιλογή σε μία κοινωνία του να είναι χωρίς πολιτισμό. Οφείλουμε να προσπαθούμε να πετυχαίνουμε κάθε φορά το καλύτερο, το περισσότερο. Κι αν φτάσουμε κάποια στιγμή το επίπεδο πολιτισμού που θα μας επιτρέπει αυτά όλα να τα θεωρούμε δεδομένα και να μη χρειάζεται πλέον να τα εκθειάζουμε διότι είναι τρόπος ζωής, τότε για μένα θα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση. Διότι σημαίνει ότι ο σύγχρονος Κύπριος, θα έχει τον πολιτισμό στη ζωή του, θα τον εντάξει για τα καλά στην κουλτούρα του και θα είναι πλέον βίωμα ώστε να γίνουμε μια κοινωνική ανεκτική, μια κοινωνία υποστηρικτική ο ένας έναντι του άλλου.


Ο πολιτισμός για μένα, είναι ακριβώς αυτό» ανέφερε στην συνέντευξή του ο κ. Κυριακίδης, προσθέτοντας τα εξής:

«Όλα τα υπόλοιπα, οι τέχνες, τα θεάματα, πρέπει να έρχονται υποστηρικτικά, όταν πλέον μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σωστά και πολιτισμένα. Οπότε, η προσπάθεια ακριβώς, είναι να βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του, με εκείνο που ξέρει και μπορεί, να ενισχύσουμε την κυπριακή κοινωνία. Να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτυχθούν σ’ ένα περιβάλλον καλύτερο από εκείνο το οποίο βρήκαμε εμείς και να παραδώσουν κάτι ευκολότερο και καλύτερο στην επόμενη γενιά».


Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του:



Comments


bottom of page